Ingyenes képlelőhelyek

- Milyen képeket használjak? -

Egy weboldal nézettségét nagyban befolyásolja a kinézete. A kinézethez nem csak a stílus, a betűtípusok, a színvilág, és a modernség tartozik hozzá, hanem azok a képek is, amivel színesítjük a felépítését.

Miért is akarunk honlapot? Egyszerű a válasz: nagyobb felületen érjük el a célpiacunkat, presztízs, és ott van az a fránya pénz is. Szeretnénk ezzel az egésszel pénzt keresni. A pénzköltés az embereknél pontosan meghatározható lépések sora. Maga az elme reagál bizonyos dolgokra választási szituáció közben. Ehhez az is hozzátartozik, hogy vonzalmat érzünk valami iránt vagy sem. A vonzalom része maga az esztétika is.

Biztosan emlékszel a szarka meséjére gyerekkorodból. Ha nem, akkor csak a tanulság, hogy a szarka gyűjtögeti a szép, esztétikus dolgokat, ahogy az ember is. Nézd csak meg, hogy mennyi mindent csak azért vesznek meg az emberek, mert az olyan szép, és így lesz tele a lakás egy rakat porfogóval. Miért? Mert az ember pénzt költ az olyan dolgokra, amit szépnek talál.

A másik verziója ennek, hogy ha valamit nem talál szépnek, de az fontos neki, akkor azt széppé, esztétikussá akarja tenni. Imádjuk valahogy a gyönyört, és a csillogást. Ez valahol a lényünk része. Gondolj csak bele abba, hogy nők és férfiak egyaránt mennyit költenek arra, hogy szépek legyenek, és ne hidd azt, hogy ez nem vonatkozik az online világra is. Bizony, nagyon is vonatkozik. Az elavult, vagy csúnya weboldalakról nem szívesen vásárolnak az emberek, és nem is szívesen olvassák őket. Ma már egész iparágak épültek arra, hogy kikutassák, mi az, ami a ma embere számára tetszetős, és ennek része a honlapunkon elhelyezett képek is.

Viszont, nem mindegy, hogy a képeket honnan szedjük. Nem elég az, hogy beírjuk a Google keresőbe, hogy milyen képeket szeretnénk, mert azok közül a képek közül nem mindegyik szabadon, ingyen elérhető. Vannak jogdíjas képek, és bizony nagyon megüthetjük a bokánkat, ha egy olyan képet használunk fel, ami más tulajdonában van. Amerikában perek ezrei mutatják azt, hogy egyre jobban ügyelnek az emberek arra, hogy a saját tulajdonukat az online világban is védjék, és ez egyre jobban kezd elterjedni Magyarországon is. A YouTube pl.: külön erre fejlesztett ki keresőrobotokat, és akár a csatornát is megszüntetik, ha úgy látják, hogy más licence alá tartozó tartalmat osztott meg az illető. Szóval egyrészről kell az, hogy a kép ingyenes legyen, mert félő, hogy feljelentenek benünket, hogyha más tulajdonát használjuk.

A másik kérdés, ami ide tartozik, hogy milyen minőségű a kép. A minőség bizony nem mindegy, mert ha nem megfelelő, akkor akár kóklernek is titulálhatják a honlapunkat. Ugyanígy, fontos, hogy arcunkkal vállaljuk, hogy miénk a website, de ennek a rólunk készült képnek is minőséginek kell lennie. Meglátszik, amikor nem jó a minősége egy képnek, és elég rossz benyomást tesz.

Nagyon sűrűn találkozunk azzal is, hogy figyelmetlenül lopott, vízjeles képeket használnak az emberek a weboldalukon, vagy különböző reklám anyagaikban. Valószínűleg nem értenek hozzá, és nem veszik észre a képen a vízjelet, viszont ebben az esetben az mellett, hogy más tulajdonában vannak a képek, így jogtalanul használják, még világgá is kürtölik, ezért biztosan meg lesz a kókler érzés a honlap látogatóiban.

Mutatunk is erre egy példát:

Te is találkoztál már hasonlóval, igaz?

Akkor, mi a megoldás? Nagyon egyszerű! Mi a WebVezérnél csak fizetős képeket használunk, de akkor se ess kétségbe, ha te úgy döntöttél, hogy nem akarsz még a képekért is pénzt kiadni. 

Készítettünk neked egy listát, olyan weboldalakról, amelyeken ingyenesen, jó minőségben biztosítanak jogtiszta képeket.

Íme a lista:

  1. pixabay – 2,2 millió ingyenes fotó
  2. unsplash – 2,5 millió ingyenes fotó
  3. pexels – Több százezer ingyenes fotó
  4. foter – 335 millió ingyenesfotó 
  5. stocksnap – Szintén rengeteg minőségi ingyenes fotó
  6. freepik Több millió ingyenes és fizetős fotó és grafikák

Ha mégis fizetős képek mellett döntenél, és még rengeteg kész grafika is jól jönne, mindenképpen azt ajánljuk, hogy a freepikre fizess elő. Garantáltan nem fogsz csalódni benne.

Ez a lista elegendő megoldást ad neked, amikor honlapot készítesz, akkor jó minőségű, jogtiszta képeket szerezz be.

A honlapkészítéshez pedig ajánljuk weboldalkészítő tanfolyamunkat, amit alap szinten és haladó szinten is meg tudsz tanulni nálunk. 

Már csak egy dolgod van, hogy felkeress bennünket!

Megosztás:

Elementor Pro 1 éves licensz 50% áron

(A vásárlásodtól számított 1 éven keresztül tudod használni)

Kövess minket a facebookon:

Prémium Wordpress bővítmények több százezer forint helyett havi 5000Ft -ért

Legutóbbi bejegyzések:

Scroll to Top

Kérlek fogalmazd meg röviden, hogy mire keresed a megoldást.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy egyenlőre
e-mailben kommunikáljunk, a telefonszám részt nyugodtan hagyd üresen.

Kérlek fogalmazd meg röviden, hogy mire keresed a megoldást.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy egyenlőre
e-mailben kommunikáljunk, a telefonszám részt nyugodtan hagyd üresen.