Kell-e szerződést írni vagy sem?

Bizony, ez nagyon nagy kérdés. Mikor írjunk szerződést, és mikor ne írjunk? Vannak, akik azt mondják, hogy elég a kézfogás, és a szóbeli megállapodás, de vajon melyik a helyes? Melyik döntést kell meghoznunk az adott területen?

Biztosan te is találkoztál már azzal a szituációval, amikor szerettél volna valamit, akár egy szolgáltatást, akár egy terméket, és sok-sok keresgélés után megtaláltad azt, vagy ajánlottak neked egyet. Az elképzelésedben benne van, hogy valójában te mit szeretnél, és a megoldásról is van egy konkrét elképzelésed, egyszerűen csak az eszköz vagy a szolgáltatás, ami meg tudja oldani a problémát, úgy ahogy elképzelted nincs meg.

A gondok nagyon sokszor nem is akkor kezdődnek, amikor megegyeztek, hiszen úgy látszik, hogy minden tökély, hanem akkor, amikor megkapod azt, amire vágytál, de a kézhez vétel során derül ki, hogy ez nem is az igazán, amit te szerettél volna.

A másik oldalon pedig ugyanúgy megtörténhet ez. A szolgáltató oldaláról tekintve, megrendel egy ügyfél valamit, és van egy elképzelésed arról, hogy az pontosan mi lehet, leszolgáltatod, vagy a terméket elkészíted, és amikor kézhez veszi, pár nap múlva gondol egyet, és felhív, hogy lehetne-e változtatni a dolgon. Ilyenkor megfordul benned az, hogy “De hát átvette! Most dolgozzak ingyen?”, és teljesen jogos a felvetés.

Mi a probléma valójában? Az, hogy az elképzelés és a kész termék nem találkozott, vagy nem illett össze teljesen, és ilyenkor mind a két oldalon ott lesz az a szuper érzés, hogy legszívesebben felnyársalnád az illetőt. Ez nem másnak az érzése, mint a realitás megtörésének.

Annyira mások vagyunk, és annyira máshogyan nevelkedtünk, és annyira máshova tartunk, hogy bizony egyre több ilyen lesz. Ez egyszerűen azért van, mert nem ismerjük kellőképpen meg a másik realitását.

Mikor változott ez meg? Nagyon egyszerű, nagyjából a ‘90-es évek elején, amikor elkezdett a rengeteg áru és megoldás özönleni a piacra, és elindult az árubőség. Az áru, és megoldás bőség miatt az elképzelések is megváltoztak, és egyre jobban távolodtak egymástól, míg a régi korokban elég volt egy kézfogás, hogy megegyezzenek valamiben, hiszen a megoldások is szűkösek voltak nagyon.

Így félő ma már, hogyha nincs egy konkrétan megfogalmazott szerződés akkor bizony elcsúszik a dolog. A szerződés hiánya miatt akár kapcsolatok mehetnek tönkre, vagy partneri viszonyok eshetnek szét, hiszen az elképzelések eltávolodnak egymástól.

Ezért el kell dönteni azt, hogy megelőzi az ember ezt, és megspórolja magának azt az időt előre, ami a későbbiekben vitával és veszekedéssel telne, és ír egy szerződést, vagy nem veszi a fáradságot, és felkészülhet a csatára!

Azt javaoljuk, hogy szerződj, és olyan cégekkel dolgozz együtt, akik hajlandóak szerződni, mert akkor nem csak az elképzeléseket tudjátok egy fedél alá hozni, hanem azt is, hogy pontosan miért fizetsz. Így amikor kiállítódik a számla, pontosan le tudod ellenőrizni, hogy azt kaptad, amiben megegyeztetek, vagy pedig nem.

Megosztás:

Elementor Pro 1 éves licensz 50% áron

(A vásárlásodtól számított 1 éven keresztül tudod használni)

Kövess minket a facebookon:

Prémium Wordpress bővítmények több százezer forint helyett havi 5000Ft -ért

Legutóbbi bejegyzések:

Scroll to Top

Kérlek fogalmazd meg röviden, hogy mire keresed a megoldást.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy egyenlőre
e-mailben kommunikáljunk, a telefonszám részt nyugodtan hagyd üresen.

Kérlek fogalmazd meg röviden, hogy mire keresed a megoldást.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy egyenlőre
e-mailben kommunikáljunk, a telefonszám részt nyugodtan hagyd üresen.