Az Idő és a Tisztesség pénzt termel

A mai világban eléggé elfoglalt az ember. Sok a feladat, sok a tennivaló, illetve az erkölcs is egy kicsit lazább lett. Ma már az adott szó nagyon sokszor nem elég, és a kézfogás sem, míg régen mind a kettő igen fontos volt az ember számára, főleg a magyarság számára.

Hogy jön ez ide, egy weboldalakat készítő cég blog oldalához?

Nagyon egyszerű! Azt tapasztaltam, hogy a pontosság, az időre való dolgozás, a meghatározott időpontokra egyre kevésbé számíthat az ember.

Amikor megrendelnek tőlünk egy weboldalt, egy landing oldalt, egy webshopot vagy bármit, akkor nagyon nagy hévvel indulnak neki az emberek. Megvan a craft arra, hogy gyorsan pénzt keressenek vele. Ugyanígy, amikor egy tárgyalásra egyeztetek időpontot, akkor nagy lendülettel mondja a vonal másik végén lévő ember, ahogy “igen, ekkor és ekkor jó lesz”.

Aztán valami történik, és a lendület, az erő, és a tenni akarás valahol elúszik. Nem jönnek megfelelő időben a szövegek, nem érkezik meg időben a tartalom, ami nélkül nem tudjuk felépíteni a websitetot. Tárgyalás esetén pedig jön a felmentés, hogy “bocs megcsúsztam”, “ne haragudj, elment az idő valahogy”, és bár kívülről nézve mosolyog az ember, de valójában ez egy tiszteletlen dolog. Van olyan is, aki tárgyalási stratégiaként használja a késést, ahogyan azt a középkorban a királyok és uralkodók tették. Ez olyan, mint amikor a viccet olvasod, hogy Chuck Norrisnak miért nincsen órája? Mert ő mondja meg, hogy mennyi az idő. Sokan, amikor beülnek a megrendelő székébe, ezt a pozíciót veszik fel, de van ilyen partner is.

A minap lett volna egy tárgyalásom az egyik cég vezetőjével, és késett. Nem túl sokat, de késett, és bizony mentegetőzött, hogy volt egy dolog, ami elhúzódott.

Mit okoz ez a megrendeléseknél?

Csúszik az egész! Mi bevállaljuk egy bizonyos időre, és nincsen kész, amivel csak egy nagy gond van: Mi sem tudjuk így tartani a szavunkat! Mi megígérjük, hogy egy bizonyos időpontra készen lesz a weboldal, vagy a megrendelt dolog, de nem lesz kész, és nem miattunk, hanem pont a megrendelő miatt. Ezzel nekünk is kellemetlenné válik a szituáció, hiszen belekerülünk egy úgynevezett szolgáltatási hátralékba, ami folyamatosan húzza lefelé a cég statisztikáját, és amikor meg megérkezik a tartalom, rég mást kellene csinálnunk. Erre lehet azt mondani, hogy ez már csak ilyen, de ez akkor sincsen így rendben.

Mit okoz ez a tárgyalásnál?

Az ember elkezd gondolkozni, hogy most akkor mi a helyzet? Elkezd kitalálni mindenféle sületlenséget, és ettől ideges lesz. Ráadásul borul az egész napos terve, és ő maga is elkezd csúszni időben, amit ha nagyon ügyes, akkor be tud hozni, de ez nem mindig megoldás.

Félő, ha ebbe az irányba megy a világ, nagyon sok probléma fog keletkezni, és rengeteg minden borulni fog. Ez érthető is, csak aki elszenvedi, annak nem túl rózsás élmény. Gondolj csak bele. Sok ember nincs a helyén, a megfelelő munkakörben, van aki nem dolgozik, és van aki egyszerűen lusta és ezért késik. Ezzel elértük azt, hogy egy rohanó világban élünk. Ha ez nem változik jó irányba, hanem rosszabbodik, akkor még jobban nem lesz ideje azoknak, akik termelnek. Egymásra torlódnak, felhalmozódnak a feladatok, és ez kihatással lesz az egész gazdaságra,ahogy az most is van. 

Ezért javaslom azt, hogyha megrendelsz valamit, és a te részed hiányzik, akkor időben teljesíts, és ha lehet, még dolgozz is előre. Az előre dolgozást hívják úgy, hogy szorgalom. Másokat tartasz ezzel tiszteletben, és nem csupán a munkájukat, hanem az idejüket is, hiszen minden ellopott idő vagy a családtól megy el, vagy pedig a pihenéstől. Sok ember tehát azért nem tud pihenni, vagy a családdal lenni, mert mások tiszteletlenségének a levét isszák

Tárgyalás alkalmával pedig azt javaslom, hogy ne próbáld meg hatás helyzetbe hozni, és ezzel manipulálni a tárgyalófeledet, mert a késés nem dicsőség, hanem tiszteletlenség. Legyél bölcs, és tervezd meg az idődet előre, és tartsd magad hozzá, mert ezzel megbízhatóságot tükrözöl.

Ami itt talán az egyik legfontosabb, hogy mind a kettő esetben pénzt hoz a konyhára, amikor az időrendet betartod. A késés, a majd, a hanyagság, a “majd kimagyarázom magam” pénzt visz el a háztól minden esetben. Az idő nem viccel, vagy ad magából, ha tiszteletben tartod, vagy elvesz tőled, ha tiszteletlen vagy vele. Nem kell elhinned, próbáld ki pár napig, hogy mindent időre megcsinálsz.

Ha pedig egy megbízható, és határidőket tartó céggel szeretnél a webes megjelenéseden és pénzkereséseden dolgozni keress fel bátran bennünket, és segítünk neked, időpocsékolást mellőzve.

www.webvezer.hu

Örömmel látunk!

Megosztás:

Elementor Pro 1 éves licensz 50% áron

(A vásárlásodtól számított 1 éven keresztül tudod használni)

Kövess minket a facebookon:

Prémium Wordpress bővítmények több százezer forint helyett havi 5000Ft -ért

Legutóbbi bejegyzések:

Scroll to Top

Kérlek fogalmazd meg röviden, hogy mire keresed a megoldást.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy egyenlőre
e-mailben kommunikáljunk, a telefonszám részt nyugodtan hagyd üresen.

Kérlek fogalmazd meg röviden, hogy mire keresed a megoldást.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy egyenlőre
e-mailben kommunikáljunk, a telefonszám részt nyugodtan hagyd üresen.